matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
mnożenie o funkcje
beemers:
do wykresu funkcji f(x) = a * sin x nalezy punkt P (2π/3 , 6) oblicz wartosc wspolczynnika a i rozwiazanie mam takie z pewnej strony 6 = a sin(2π/3) 6 = a *(√3/2) i moje pytanie SKĄD to że sin(2π/3) to (√3/2)
5 lis 23:43
chichi:
2π
√
3
sin(
) = sin(120
o
) = sin(180
o
− 60
o
) = sin(60
o
) =
3
2
6 lis 01:04