| 3n − 4 | ||
Które wyrazy ciągu ( | ) należą do przedziału [1,2] | |
| n + 2 |
| 3n−4 | ||
an= | ||
| n+2 |
| 3*1−4 | 1 | |||
a1= | =− | ∉[1,2] | ||
| 1+2 | 2 |
| 3*2−4 | 1 | |||
a2= | =U{2}[4}= | ∊[1,2] | ||
| 2+2 | 2 |
| 3*3−4 | 5 | |||
a3= | = | =1 ∊[1,2] | ||
| 3+2 | 5 |
| 3*4−4 | 8 | 4 | ||||
a4= | = | = | ∊[1,2] | |||
| 4+2 | 6 | 3 |
| 3*5−4 | 11 | |||
a5= | = | ∊[1,2] | ||
| 5+2 | 7 |
| 3*6−4 | 14 | |||
a6= | = | ∊[1,2] | ||
| 6+2 | 8 |
| 3*7−4 | 17 | |||
a7= | = | ∊[1,2] | ||
| 7+2 | 9 |
| 3*8−4 | 20 | |||
a8= | = | =2 ∊[1,2] | ||
| 8+2 | 10 |