logarytmy
zeit24: dziedzina funkcji f(x) = log2(log4(log2 X) ) jest zbiór
i wiem że wszystko musi być w środku dodatnie
log2 X >0
to x>1
ale jak robić z resztą np
(log4(log2 X)
proszę o pomoc i dokładne po kolei wytłumaczenie jeśli to możliwe
1 lis 13:59
chichi:
log
4(log
2(x)) > 0 = log
4(1) ⇔ log
2(x) > 1 ⇔ ... dalej już myślę ze dasz radę
1 lis 14:39
zeit24: no wlasnie nie rozumiem co napisałes i nie wiem co dalej
czemu log4(1) ⇔ log2(x) > 1 skąd to w ogóle. Może to ktoś łopatologicznie rozpisać
1 lis 14:55
chichi:
no a skąd to:
"log2 X >0
to x>1"



tu juz rozumiesz tak?
1 lis 15:33
chichi:
zrobiłem to samo...
1 lis 15:33
zeit24: log 2 X > 0
bo log 2 1 = 0
a log 2 2 = 1
wiec zeby x > 0 to x musi byc x>1 i dalej
ale tego twojego nie rozumiem tymbardzie jak to rozwiązać log4(log2 X) >0
1 lis 17:57