31 paź 19:31
anonim123: Chodzi o podpunkt a)
31 paź 19:33
anonim123: Może ktoś podać wynik?
31 paź 20:46
anonim123: Jakie tam ma być działanie?
1 lis 10:00
anonim123: Przy liczbach względnie pierwszych jakie jest działanie?
1 lis 10:14
ABC:
ciężko z tobą wytrzymać , zamieszczasz zdjęcie z książki Jerzy Rutkowski "Algebra abstrakcyjna
w zadaniach" więc chyba masz do niej dostęp? Tam na stronie 266 jest odpowiedź , a na stronach
poprzedzających to zadanie jest parę przykładów rozwiązanych
1 lis 10:25
anonim123: Mam pytanie czy tam działaniem będzie mnożenie bo tak mi się wydaje?
1 lis 10:29
ABC:
mnożenie ale modulo 13 czyli 5*8=1
1 lis 10:37
anonim123: Dlaczego dopisałeś
5*8=1?
1 lis 10:44
ABC:
żebyś zrozumiała co to jest mnożenie modulo 13, bo jak cię znam to nie czaisz tego
4*7=2
bierzesz jako wynik resztę z dzielenia 28 przez 13
1 lis 10:49
anonim123: A po co misą te działania modułów w tym zadaniu?
1 lis 11:31
ABC:

ja się poddaję
dobrze że obiecałaś nie być nauczycielem
1 lis 11:53
Adamm: Modulo nie modułów
Moduł to taka uogólniona przestrzeń wektorowa
1 lis 11:58
anonim123: Może ktoś zapisać jak to liczyć?
1 lis 13:17