+ czy -
qwertyuiop: Witam ponownie, potrzebuje potwierdzenia czy zadanie wykonałem dobrze, jako iż nie mam
odpowiedzi do zadań przygotowujących do kolosa
| | 1 | | −√n | | n | |
= limn→∞(1+ |
| )n* |
| =limn→∞ e |
| = ∞ |
| | −√n | | −√n | | √n | |
31 paź 13:58
qwertyuiop: | | n | |
na końcu powinno być e |
| = −∞ pomyliłem się |
| | −√n | |
31 paź 14:00
chichi:
Przecież to wszystko winno sie odbywać w wykładniku potęgi, a nie tak jak Ty to robisz...
31 paź 15:05
qwertyuiop: no ta jedynka w formie ułamka to jest w wykładniku potęgi
31 paź 15:25
qwertyuiop: pytanie czy jest dobrze ?
31 paź 15:26
chichi:
przekształcone dobrze w takim razie, no ale... e
−n/√n → 0
31 paź 15:44
qwertyuiop: a no tak haha dobra dzięki
31 paź 16:13