matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyc taki logarytm ?
Crix:
Oblicz log o podstawie 3 162 − 2log o podstawie 3
√
2
7 mar 13:08
M:
26 kwi 20:53
Podstawy Geometrii:
162
log
3
162−2log
3
√
2
= log
3
162−log
3
2=log
3
=
2
=log
3
81=4
26 kwi 21:22