homomorfizm
anonim123: φ:R→R,φ(a)=loga
czy funkcja φ jest homomorfizmem nie wiem jak zrobić bo w przykładach robionych na zajęciach
zawsze było jakieś działanie
26 paź 18:36
chichi:
nieźle zdefiniowana funkcja
26 paź 18:55
anonim123: φ:R+→R, φ(a)=loga tak powinno być
26 paź 18:59
chichi:
no właśnie
26 paź 19:00
anonim123: teraz jest dobrze?
26 paź 19:26
chichi:
tak.
27 paź 00:19
anonim123: ktoś pomoże?
27 paź 18:40
chichi:
jaki Ty tu widzisz problem
27 paź 18:53
anonim123: Bo w definicji trzeba mieć działanie a tutaj nie ma może ktoś zrobić?
27 paź 19:47
mat: R+ jest z mnożeniem, R z dodawaniem
? f(a*b) = f(a)+f(b)
30 paź 18:25
wojtek:
30 paź 18:33
anonim123: Dzięki 😏
30 paź 18:56
Adamm: Jak nie ma działania to nie można mówić o homomorfiźmie
1 lis 11:50