matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Liczby zespolone
Krzysztof:
Rozwiąż równanie: arg(z
3
(1+i)) < π/2
22 paź 20:06
kerajs:
z
3
(1+i)=|z|
3
e
i3α
√
2
e
i(π/4)
=z|
3
√
2
e
i(3α+π/4)
π
Arg(z
3
(1+i))=3α+
4
22 paź 21:04
NiGGeR:
UGAA BUGA
23 paź 16:29