matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
oblicz wartość wyrażenia
wals:
sinα−cosα=1/3 oblicz (sinα)
4
+(cosα)
4
19 paź 18:22
I'm back:
Skorzystaj z rownania i jedynki trygonometrycznej
19 paź 18:31
Mariusz:
sin
4
(α)+cos
4
(α)=(sin
2
(α)+cos
2
(α))
2
−2sin
2
(α)cos
2
(α)
1
sin
4
(α)+cos
4
(α)=1−
sin
2
(2α)
2
(sin(α)−cos(α))
2
=sin
2
(α)−2sin(α)cos(α)+cos
2
(α) (sin(α)−cos(α))
2
=1−sin(2α)
1
=1−sin(2α)
9
8
sin(2α)=
9
1
64
sin
4
(α)+cos
4
(α)=1−
*
2
81
32
sin
4
(α)+cos
4
(α)=1−
81
49
sin
4
(α)+cos
4
(α)=
81
19 paź 18:36
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick