jak ogarnąć
Luffy: narysuj w jednym układzie współrzędnych okręgi K1 I K2 Oblicz pole pierścienia kołowego
ograniczonego tymi okręgami
K1 : x2+y2 = 5 K2 = x2 + y2=10
16 paź 21:20
wredulus_pospolitus:
i w czym tkwi problem
16 paź 21:36
Luffy: nie wiem jak sie za to zabrać, czy jakiś wzór zastosować?
16 paź 22:17
wredulus_pospolitus:
1. odczytaj ile wynoszą promienie okręgów
2. pole pierścienia = P
dużego − P
małego = π(R
2 − r
2) = ...
16 paź 22:25
a7:

Pole pierścienia= Pole koła o promieniu
√10 minus pole koła o promieniu
√5
P=10π−5π=5π
16 paź 22:27
16 paź 22:35