matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
funkcja
uszatek1234:
Rozwiaz rownanie dla x <0, 2π> √3 sinx = 1 − cosx jak to zrobić bardzo proszę jeśli ktoś to może po kolei rozpisać
16 paź 19:50
K8:
Podstaw za : sinx=2sin(x/2)*cos(x/2) 1−cosx = 2sin
2
(x/2)
16 paź 20:12
K7:
π
√
3
sinx + cosx = 1 ⇒ tg
sinx + cosx = 1 ⇒
3
π
sin
3
π
π
π
sinx+cosx=1 /*cos
⇒ sin
sinx + cos
cosx = 1
π
cos
3
3
3
3
itd
16 paź 20:31
K8:
π
.......... = cos
3
16 paź 21:16
K7:
O to to, o to to
16 paź 22:00