matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Długość wektora
pumpie:
Muszę obliczyć długość wektora ⃗A=3i
+
2j
+
k
.
Czy rozwiązanie jest poprowne? ⃗A = [3,2,1] | ⃗A| = √(9+4+1) = √14
15 paź 13:13
daras:
chcesz spr czy umiesz podstawiać do wzoru i dodawac
15 paź 14:32