matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mm
Hampton:
Do 2,5 kg wody wlano 3,5 kg kwasu siarkowego o stezeniu 60 %. Jakie jest stezenie procentowe otrzymanego kwasu?
7 mar 12:48
Godzio:
0%*2,5 + 60%*3,5 = p%(2,5+3,5) 2,1 = 6p% p = 35 Stężenie procentowe wynosi 35%
7 mar 12:50