Grupa abelowa
anonim123: Niech (G,mnożeniem) będzie grupą w której dla każdego a należącego do G a2=1G wykazać że G
Jest abelowa uwaga a2=a*a dlaczego przy łączności nie wprowadzamy a,b,c?
14 paź 10:12
anonim123: Proszę o wyjaśnienie całości bo dalej też nie rozumiem
14 paź 10:16
5G: takiego tekstu pisanego bez podziału na zdania nie da się odczytać ...
14 paź 10:57
anonim123: Niech (G,mnożeniem) będzie grupą, w której dla każdego a należącego do G a2=1G. Wykazać że G
Jest abelowa. Uwaga a2=a*a dlaczego przy łączności nie wprowadzamy a,b,c?
14 paź 11:04
Fałszywy 6-latek:
z twoich założeń wynika (ab)−1 =ab , a−1=a , b−1=b
a zatem
ab=(ab)−1=b−1a−1=ba co należało dowieść
14 paź 11:27