matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Trygonimetria
Rozszerzenienapodstawie:
1
1
Kąt α jest ostry i sinα=
. Oblicz 2cosα−
tgα.
5
3
13 paź 10:27
mat:
2
√
6
1
√
6
cosα=
, tgα=
=
5
2
√
6
12
2
√
6
1
√
6
2*
−
*
=...........
5
3
12
13 paź 11:23
Rozszerzenienapodstawie:
Dzięki
13 paź 16:17