Zadanie z procentami
Nju: Muszę sprawdzić czy wartość1, jest o 6% większy niż wartość2.
Może mam jakieś zaćmienie, ale czy powinienem skorzystać ze wzoru:
wartość1 − wartość2wartość2 * 100?
12 paź 22:09
Min. Edukacji: Jeśli wyszło więcej niz 0,06 to dobrze
12 paź 22:41
matura:
jeżeli c=0,94 w to c jest większe o 6% od w
12 paź 23:02
Min. Edukacji: nieprawda
13 paź 03:00
mat:
Powinno być :
w=0,94c
to c jest większe o 6% od w
13 paź 11:26
Min. Edukacji: Też źle
13 paź 14:34
chichi:
poczytaj o pojęciu punktu procentowego
13 paź 14:38
Jolanta: | | wartosc pierwsza −warosc druga | |
Dobrze |
| *100%=6% |
| | wartosc druga | |
13 paź 19:53