matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
funkcja homograficzna
bartek:
Podaj przykład funkcji homograficznej f, której dziedziną jest zbiór R\{p], a zbiorem wartości zbiór R\{q} p=0,q=1 p=7,q=−3
12 paź 20:01
viki:
1
1/ f(x)=
+1
x
3
2/ f(x)=
−3
x−7
12 paź 20:54
viki:
12 paź 20:57