matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
granica
WBW:
(t+2)n
2
+ 2t
Granica ciągu o wyrazie ogólnym a
n
= n+1 −
gdzie t jest parametrem jest
n+1
równa 2. Wynika stąd że t=1 t=0 t=−1 Nie istnieje t spełniające warunek
9 paź 20:52
nick:
t= −1
9 paź 21:13