Trójkąt
Kuba: Pole trójkąta ABC jest równe 60 cm2. Punkt P należy do boku AB tego trójkąta, a punkt Q − do
boku AC. Oblicz pole trójkąta APQ. a) |AP|=2\3|AB; |AQ|=a\3|AC|,
5 paź 14:19
chichi:
płeć zmieniłaś ?
5 paź 14:34
K8:
5 paź 14:37
K8:
popraw zapis |AQ|= ...........
5 paź 14:41
chichi:
Szacun @
Eta, że chce Ci się skrobać te rysunki na forum, fajne proste zadania, ale jakoś
ostatnio nie mam weny do bazgrania rysunków, dobrze że Cię mają Ci uczniowie
5 paź 14:51
K8:
5 paź 14:52
Kuba: |AQ|=1\2|AC|
5 paź 14:54
chichi:
a nie 1/2?
5 paź 15:13
Kuba: Tak 1/2
5 paź 15:21
K8:

P=60 cm
2
| | 1 | |
PAPQ= w= |
| P=........ =20 cm2 |
| | 3 | |
5 paź 18:05