matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
123:
Narysuj wykres funkcji y=2
x
−
|
x
|
7 mar 12:05
Basia:
dla x≥0 |x|=x czyli y=2
x−x
=2
0
=1 dla x<0 |x|=−x czyli y=2
x−(−x)
=2
2x
= (2
2
)
x
=4
x
4
x
dla x∊(−
∞
.0) y = 1 dla x∊<0;+
∞
)
7 mar 12:11