tgx−sinx | ||
lim | = | |
x3 |
sinxcosx−sinx | sinx(1cosx−1) | 1cosx−1 | ||||
lim | =lim | =lim | ||||
x3 | x*x2 | x2 |
tgx − sinx | sinx | 1/cosx −1 | ||||
lim | = lim | * | = | |||
x3 | x | x2 |
sinx | 1 | 1 − cosx | ||||
= lim | * | * | = | |||
x | cosx | x2 |
sinx | 1 | 1 − 1 + 2sin2(x/2) | ||||
= lim | * | * | = | |||
x | cosx | 4(x/2)2 |
sinx | 1 | 1 | sin(x/2) | 1 | 1 | |||||||
= lim | * | * | * ( | )2 =1 * 1 * | * 12 = | |||||||
x | cosx | 2 | x/2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |