−3x+10 | |
=potrzebuje do wykresu | |
Ix−3I |
−3x+10 | 3x−9 | 1 | ||||
f(x) = | = − | + | = | |||
|x−3| | |x−3| | |x−3| |
⎧ | 3 − 1/(x−3) ; x<3 | ||
= | ⎩ | −3 + 1/(x−3) ; x > 3 |
−3x+10 | ||
f(x)= | ||
|x−3| |
−3x+10 | ||
f(x)= | dla x>3⇔ | |
x−3 |
−3x+9+1 | −3*(x−3)+1 | 1 | ||||
f(x)= | = | =−3+ | ||||
x−3 | x−3 | x−3 |
−3x+10 | 3x−10 | 3(x−3)−1 | ||||
f(x)= | = | = | ⇔ | |||
−x+3 | x−3 | x−3 |
1 | ||
f(x)=3− | ||
x−3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |