proszę o rozwiazanie
anna: dane są funkcje f(x) = cos x i g(x) = x3 pochodna (g 0 f),( π6)
jest równe.......
wynik to −98
obliczyłam
f, (x) = − sinx g,(x) =3x2
dalejnie wiem
29 wrz 12:01
mat:
Co to za zapis g(0f) ?
Popraw
29 wrz 12:15
I'm back:
Najpierw zapisz czemu jest rowne (g o f)(x)
29 wrz 12:15
I'm back:
Z tego liczysz pochodną
29 wrz 12:16
anna: ja to wymnożyłam ale nie wiem jak zrobić złożenie funkcji g i f
29 wrz 12:25
Emil:
y=g(f(π/6))
y= (cos(π/6))
3
| | 9 | |
y'= 3[cos(π/6)]2*(−sin(π/6) =............− − |
| |
| | 8 | |
29 wrz 12:35
Min. Edukacji: (cos3x)'=−3cos2sinx
29 wrz 12:37
I'm back:
Jakie 'wymnozylam'? To jest złożenie funkcji
29 wrz 13:14
anna: dziękuję bardzo
29 wrz 13:33