matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Czy równość jest prawdziwa?
janek191:
Czy
1
1
1
1
50
+
+
+ ... +
=
?
1*3
3*5
5*7
99*101
101
24 wrz 14:33
wredulus_pospolitus:
da
24 wrz 14:49
janek191:
Dzięki
24 wrz 14:49
ja:
1
1
1
1
1
1
1
1
[(1−
)+(
−
)+(
−
)+....+(
−
)
2
3
3
5
5
7
97
99
1
1
+(
−
)]=
99
101
1
1
50
=
(1−
)=
2
101
101
24 wrz 15:52