23 wrz 15:18
I'm back:
Serio? Nawet tego nie jesteś w stanie zrobić?
23 wrz 18:01
Mila:
f(x)=5(x+2)2−4 − wykresem jest parabola skierowana do góry
W=(−2,−4) − współrzędne wierzchołka paraboli
2)
f(x) rosnąca dla x ∊<−2, ∞)
(x) malejąca dla x∊(−∞,−2>
nie wiem jak Was uczą z domknięciem w (−2) czy nie.
23 wrz 22:07
Vazelini: Mila, dziękuje za poświęcony czas i zrobienie zadań, co do I'm back, nie wiem w czym leży twój
problem, nikt Cię nie zmusza do pomocy, choć dziwne że ci to przeszkadza skoro od tego jest
forum. Co do zrobienia zadań to je zrobiłem, ale chcę się upewnić, że nie popełniłem jakiegoś
głupiego błędu, rozwiązań nie zaznaczyłem, żeby ludzie się nimi nie sugerowali, ponieważ mogą
być błędne. Co do zarzutu, iż nie jestem w stanie od siebie nic dodać, nie wydaje mi się, aby
cokolwiek było potrzebne, wiele ludzi dodaje jedynie treść zadania i pisze, że nie są go w
stanie zrobić. U nikogo innego nie piszesz, więc nie wiem czemu uwziąłeś się na mnie.
23 wrz 22:21
Mila:
Vazelini, często jest tak, że uczniowie wrzucają zadania na klasówkach, albo chcą aby im
odrobić
zadanie domowe.
Nauczyciele którzy oglądają jak pomagamy mają do nas pretensje.
Sama doświadczyłam słownych ataków za pomoc.
Ja osobiście wolę napisaną treść zadania , bo scan często jest mało czytelny i muszę przepisać
zadanie na kartkę i dopiero pomagam.
Oczywiście są zadania trudne do zapisania w tym edytorze, wtedy scan jest uzasadniony.
Ponadto wpisuj pojedynczo zadania i czekaj na pomoc a nie całą serię.
Mogłeś też napisać jakie odpowiedzi zaznaczyłeś, których nie jesteś pewny.
My też się mylimy z różnych powodów. Będzie konfrontacja.
I'm back to bardzo uczynny forumowicz, pomagający od dziesiątek lat i jest mi przykro,
że odbierasz jego uwagi jako złośliwość w stosunku do Ciebie.
Życzę miłego i owocnego korzystania z forum
23 wrz 22:53
wredulus_pospolitus:
Skoro sam zrobiłeś/−aś i chcesz tylko sprawdzić to informujesz nas o tym podając jaka według
Ciebie odpowiedź jest prawidłowa ... w tym momencie otrzymujesz to co chcesz czyli sprawdzamy
czy poprawnie rozwiązałeś/−aś.
Ciekawe jest to, że gdy wytyka się komuś, że nic nie chce napisać/zrobić, tylko siedzi i czeka
na gotowca, taka właśnie osoba nagle pisze, że zadanie oczywiście zrobiła i tylko chciała
sprawdzić czy wynik jest poprawny.
U nikogo innego nie piszę? Za krótko jesteś na tym forum
. Po drugie − inna sprawa gdy ktoś
daje JEDNO zadanie i poświęci chwilę czasu aby faktycznie przepisać treści. Co innego gdy ktoś
dodaje 5−6 zadań na zasadzie printscreena i ABSOLUTNIE nić więcej nie pisze w treści.
I na dokładkę −−− wejdź sobie do innych wątków i popatrz jak wygląda treści tam i czym się
różni od tego co Ty umieściłeś/−aś.
Jak również − chyba mylnie rozumujesz po co jest to forum.
23 wrz 22:53