matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Prosta
Vazelini:
https://paste.pics/IR9SS
23 wrz 15:16
I'm back:
Nic od siebie nie jesteś w stanie dodać?
23 wrz 17:59
Mila:
l
1
: y=3x+2 l
2
: y=−x+4 1) punkt przecięcia prostych: 3x+2=−x+4 4x=2
1
1
x=
, y=−
+4=3
1
2
2
2
1
7
P=(
,
)
2
2
1
49
50
|OP|
2
=
+
=
4
4
4
√
50
|OP|=
2
2) inna postać|OP|:
5
√
2
5*2
5
|OP|=
=
=
2
2
√
2
√
2
3) y=7x − sprawdzamy czy P leży na tej prostej
7
1
=7*
2
2
teraz odpowiadaj
23 wrz 21:50
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick