matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Stożek
Vazelini:
https://paste.pics/IR9SP
23 wrz 15:16
I'm back:
Do każdego zadania czekasz na gotowca?
23 wrz 17:58
Mila:
α=60
o
c=l
c
2
√
3
1)P
ΔCDS
=16
√
3
⇔
=16
√
3
4
c
2
=64, c=8
c
√
3
h=
=4
√
3
2
2) ΔSOP− Δekierkowy : 90,60,30
1
|OP|=
h=2
√
3
2
H=(2
√
3
)*
√
3
=6− wysokość stożka 3) W ΔCPO:
1
r
2
=(
c)
2
+|OP|
2
, r
2
=16+12=28
2
1
4)V=
πr
2
*H
3
1
V=
π*28*6=56π
3
==================
23 wrz 22:37