matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Ciągi
Vazelini:
Treść i Odp
https://paste.pics/IR9RW
23 wrz 15:15
I'm back:
No i w czym problem?
23 wrz 17:58
Mila:
a
n
=n
2
−n 1) a
n
2
−1
=(n
2
−1)
2
−(n
2
−1)=(n
2
−1)*(n
2
−1−1)=(n
2
−1)*(n
2
−2) 2) Wykonujemy potęgowanie: a
n
2
−1
=(n
2
−1)
2
−(n
2
−1)=(n
4
−2n
2
+1−n
2
+1)=n
4
−3n
2
+2
23 wrz 21:58