Suma tyle, a różnica tyle
Annie: Suma dwóch liczb wynosi 10, a różnica odwwrotności liczby mniejszej i większej jest równa
iloczynowi
odwrotności tych liczb. Co to za liczby?
19 wrz 18:04
Mila:
x+y=10 i x<y,
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| − |
| = |
| * |
| i x≠0 i y≠0 /*xy |
| x | | y | | x | | y | |
y−x=1
x+y=10
spr.
| 2 | | 2 | | 22−18 | | 4 | |
| − |
| = |
| = |
| |
| 9 | | 11 | | 99 | | 99 | |
19 wrz 18:36
Mariusz:
a+b=10
a+b=10
a+b=10
a−b = 1
2a = 11
2b=9
19 wrz 19:23
Mariusz:
Przez to złamanie linii tekstu nie przeczytałem dokładnie treści i niepotrzebnie
bawiłem się równaniem czwartego stopnia
19 wrz 19:26