Zadanie
2005: W rombie ABCD, o boku dlugosci równej 6. Punkty A, B. C' tworza trójkat równoboczny. Trojkat
ten stanowi podstawę ostrostupa ABCS a punkt D jest spodkiem wysokosci tego ostroslupa.
"Wysokość ostrostupa równa jest 12. Wy−znacz miare kata a pomiedzy najdłuższe krawędzią
ostroslupa a plaszczyzna jego podstawy.
15 wrz 19:01
wredulus_pospolitus:
czym jest punkt C'
15 wrz 19:09
wredulus_pospolitus:

1)
d =
| | d | |
2) α = arctg( |
| ) =  |
| | 12 | |
15 wrz 19:12
2005: Zwykły punkt c
15 wrz 19:16
2005: d=6?
15 wrz 19:17
wredulus_pospolitus:
obliczenia poproszę
15 wrz 19:18
wredulus_pospolitus:
na pewno d ≠ 6
15 wrz 19:18
2005: No ale jest ze abc jes równoboczny
15 wrz 19:19
2005: A bok ma 6
15 wrz 19:19
Min. Edukacji: Ale macie problemy
15 wrz 20:36
2005: to pomozesz
15 wrz 22:07
I'm back: Ale w czym? Rusz główka i wyznacz d czyli przekątna rombu którego kary są Ci znane
15 wrz 22:23