O
Ok: W ostrostupie prawidlowym trójkątnym o krawedzi podstawy dlugosci 4 krawedzi bocznej dlugosci
8 wyznacz miare kata a pomiędzy wysokoscia sciany bocznej i wysokoscia podstawy
15 wrz 18:34
wredulus_pospolitus:
INTERPUNKCJA

Boże ... miej litość
15 wrz 18:35
wredulus_pospolitus:
Rysunek zrobiony? Zaznaczone wysokości? Zaznaczony kąt pomiędzy nimi?
15 wrz 18:36
Ok: Mniej*
15 wrz 18:36
Ok: Tak
15 wrz 18:37
15 wrz 18:37
Ok: W poleceniu nie dali interpunkcji
15 wrz 18:37
wredulus_pospolitus:
MNIEJ

MNIEJ więcej dobrze napisałeś/−aś
mNiej −−− stopień wyższy od mało
miej −−− ma wiele znaczeń w tym także −−− posiadanie czegoś
15 wrz 18:40
wredulus_pospolitus:
Zrób zdjęcie treści zadania i je wstaw ... inaczej nie uwierzę, że ktokolwiek w taki sposób
napisał to zadanie (chyba, że inny uczeń)
15 wrz 18:41
Ok: Racja Sory
15 wrz 18:41
Ok: A jaki był link do tej strony co można wstawiać linki ze zdj
15 wrz 18:41
Ok: I złe wychodzi
15 wrz 18:42
wredulus_pospolitus:
oczywiście, że źle wychodzi ... bo ja policzyłem dla ostrosłupa prawidłowego czworokątnego
15 wrz 18:46
wredulus_pospolitus:
| | 1 | |
dla trójkątnego w liczniku zamiast '2' powinno być |
| * hpodstawy tego ostrosłupa |
| | 3 | |
15 wrz 18:47
Ok: Ok, whxhodzi teraz
15 wrz 18:50
Ok: Jednak żle
15 wrz 18:53
wredulus_pospolitus:
pokaż swoje obliczenia ... pokaż jaki ma być wynik ... zrób rysunek
15 wrz 19:00
Mila:
h
2=64−4
h=
√60=2
√15
16 wrz 18:26