szereg i trygonometria
Miłosz01: Rozwiąż nierówność:
| sinx | | sin2x | | sin3x | |
| + |
| + |
| + ... <1 |
| 2 | | 4 | | 8 | |
13 wrz 16:05
I'm back:
Lewa strona to suma nieskończonego ciągu geometrycznego o:
Sprawdzasz warunek i wstawiasz do wzoru.
13 wrz 16:09
Klaudi3: Sinx=1?
13 wrz 16:11
I'm back:
A czemu? A czemu już sinx = 1/2 nie może być? Albo sinx = − 1?
13 wrz 16:13
Klaudi3: wyszło mi z delty 2/3 i 1
13 wrz 16:33
Klaudi3: czy to dobrze? nie rozumiem
13 wrz 16:55
I'm back:
Ale co Ci wyszlo? Z jakiej delty?
Pokaż obliczenia i zdecyduj się na jeden nick
13 wrz 18:09