matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Monotoniczność tej funkcji
Jarek:
f(x)=−x2+6x
11 wrz 14:43
daras:
Z czym masz problem
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=plot+-x%5E2%2B6x
https://www.youtube.com/watch?v=6A0PWnjRY2Y
11 wrz 15:10
buuq:
Ta funkcja, podobnie jak każda inna funkcja kwadratowa nie jest monotoniczna.
11 wrz 16:01