kwadrat
lew17:

Dany jest kwadrat o boku 1. Oblicz pole zakreskowanej figury.
11 wrz 09:54
0_0: Pewnie odpowiedź jest bardziej skomplikowana, ale ja bym sprawdził to:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
P = |
| * |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 3 | | 12 | |
Ale nie bazuj na mojej odpowiedzi bo to tak jak bym strzelał, zaraz tu przyjdzie jakiś bos i
cię wyjaśni
11 wrz 10:05
lew17: Ok 1/2 to wiem skąd ale ta 1/3 czemu?
11 wrz 10:09
0_0: A tak strzelałem
11 wrz 10:12
0_0: Wygląda jak 1/3 szerokość ale równie dobrze może tam być jakaś magia której jeszcze na oczy nie
widziałem
11 wrz 10:14
0_0: A ja tak sobie czekam aż ktoś mi pomoże z logarytmami
11 wrz 10:16
0_0: Umiesz logarytmy?
11 wrz 10:16
jakiś bos:
| | 1 − a | | a | |
Z podobieństwa trójkątów |
| = |
| wyznaczamy a. |
| | a | | | |
11 wrz 13:50
Mila:

P
□=1
11 wrz 14:53
Eta:

W trapezie EBCS trójkąty BKC i EKS są podobne w skali k=2
to ...............
11 wrz 15:05
tygrys:
I jak tam lew ?
11 wrz 20:52