Korzystając ze wzoru funkcji h, oblicz przybliżoną wartość liczby log 3.
jadziama: h(x) = 130 − 20 * log x, gdzie x ∊ <10, +∞)
Korzystając ze wzoru funkcji h, oblicz przybliżoną wartość liczby log 3.
3 wrz 06:30
jadzianiema:
Brakuje zapisu
h(x)=130−20logx i h(300)=80
80=130 −20log300 /: 10
2log300=5
log300= 2,5
log3 +log100=2,5
log3=0,5
4 wrz 18:30
Mila:
h(300)=130−20 log(300)
130−20 log (3*100)=80
50=20*(log(3)+2)
50=20log(3)+40
10=20log(3)
z tablic log(3)≈0.477...
4 wrz 18:37
mila:
Wpis powielony z 18:30 ( i po co?
4 wrz 19:18
wredulus_pospolitus:
jak nie wiesz, że napisanie chwilę zajmuje i czasami pojawia się parę takich samych wpisów od
różnych osób (na przestrzeni paru/parunastu minut), to ... to już wiesz, że tak się dzieje
4 wrz 20:03
chichi:
"Brakuje zapisu" − skąd wiesz? sami te zadania wrzucacie i rozwiązujecie na forum czy jak?
4 wrz 20:36
4 wrz 23:08