matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Udowonij tożsamość trygonometryczną
magda:
Udowodnij tożsamość: sin
4
α + cos
4
α = (2 − sin
2
2α) / 2
22 sie 14:42
as:
1
2−sin
2
2α
L=(sin
2
α+cos
2
α)
2
−2sin
2
αcos
2
α= 1−
sin
2
(2α)=
=P
2
2
22 sie 15:00