18 sie 14:07
18 sie 15:00
anonim123: | | (x−2)n | |
∑ |
| wychodzi promień R=1 i muszę sprawdzić dla x=2 i x=0 dla x=2 wychodzi zero i nie |
| | n | |
wiem
co z tym zrobić?
18 sie 15:02
chichi:
dlaczego chcesz sprawdzać dla x=2, przecież wiemy że jest zbieżny wew. przedziału...
18 sie 15:03
chichi:
skoro x
0 = 2 i R = 1, to na pewno jest zbieżny na (1, 3) więc co to sprawdzasz dla jakiegoś 0
i 2... sprawdzasz teraz na krańcach przedziału zbieżność
18 sie 15:05
anonim123: ok dzięki pomyliłam definicję
18 sie 15:09