1 · 3 · 5 · . . . · (2n − 1) | 1 | ||
< | |||
2 · 4 · 6 · . . . · 2n | √3n + 1 |
3 | 1 | |||
Baza: | < | √7≈2,6 | ||
8 | √7 |
39 | 40 | |||
< | ||||
104 | 104 |
1 · 3 · 5 · . . . · (2k − 1) | 1 | ||
< | |||
2 · 4 · 6 · . . . · 2k | √3k + 1 |
1 · 3 · 5 · . . . · (2k − 1) · (2k + 1) | |
<U{1}{√3(k + | |
2 · 4 · 6 · . . . · 2k · 2(k + 1) |
1 | 2k + 1 | 2k + 1 | |||
· | = | = | |||
√3k + 1 | 2(k + 1) | √3k + 1 · 2(k + 1) |
2k + 1 | 2k + 1 | |||
= | = | = | ||
√(3k + 1) · (2k + 2)2 | √(3k + 1) · (4k2 + 8k + 4) |
2k + 1 | ||
= | = i tutaj mam problem ponieważ | |
√12k3 + 28k2 + 20k + 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |