10 sie 11:12
I'm back:
Sa to całki z funkcji jednej zmiennej rzeczywistej x, które mają postać taka jak podana
Przykładowe funkcje:
f(x) = √x+1
f(x) = 1/3√2x−3
f(x) = 5√(x+1)/(2x−3)
10 sie 11:30
10 sie 11:49
I'm back:
Żadna.
10 sie 12:15
anonim123: A możesz napisać dlaczego?
10 sie 12:24
anonim123: wiem że niektóre nie ale mi się wydaje że całki h) i) j) będą dlaczego nie?
10 sie 12:26
10 sie 12:33
anonim123: ?
10 sie 20:05
wredulus_pospolitus:
| | dx | | dx | |
bo w każdym z tych trzech NIE MASZ samego dx na końcu tylko |
| bądź |
| co |
| | x | | x+1 | |
zmienia postać samej całki
w drugim linku także nie ma ani jednej całki tego typu
11 sie 08:09
anonim123: Dziękuję😏
11 sie 14:07
11 sie 14:25
anonim123: ?
11 sie 18:04
anonim123: czy całki typu w 14:25 są w zadaniach które podesłałam?
12 sie 11:06
anonim123: Nauczyciel stwierdził że h) i) j) są z tego wzoru 😏
12 sie 22:31