a
agata: dane sa trzy liczby a = U{3!}+{√2−1} b 3√2−1 c3√2+7. tworza one rosnacy ciag arytmetyczny
w nastepujacej kolejnosci?
abc; bac; cba; acb.
6 mar 22:36
agata: pomóżcie prosze
6 mar 22:37
bibi: jeszcze raz napisz te 3 liczby poprawnie
6 mar 22:49
agata: a= 3 przez √2−1 b 3√2−1 c3√2+7 inaczej sie nie da bo nie wiem jak napisac
6 mar 22:57
bibi: musi być spełniony warunek, aby to był c. arytmetyczny, tj róźnica między wyrazem następnym i
poprzednim musi być stała
1. jeśli abc, to warunek do sprawdzenia: b−a = c−b
2. jeśli bac, to warunek do sprawdzenia: a−b = c−a
3. jeśli cba, to warunek do sprawdzenia: c−b = b−a
4 jeśli acb, to warunek do sprawdzenia: c−a = b−c
ponadto wiadomo, że
a<b<c
sprawdź dalej
6 mar 23:06
agata: dzieki
6 mar 23:10
bibi: ale słodki
6 mar 23:12
agata: hehe bez przesady

6 mar 23:13
bibi: poważnie
6 mar 23:18
agata: hehe niech bedzie ze jest
6 mar 23:19
bibi: miło było
6 mar 23:24
agata: bardzo dzieki za pomoc jeszcze sie zaraz odezwe jak to zrobie dam nastepne

6 mar 23:26
bibi: to już jutro
6 mar 23:27
agata: aha oki to do juta

pa
6 mar 23:29
bibi: jeszcze moment jestem
6 mar 23:34
agata: to zrobisz jeszcze to dzis



dany jest ciag an= 2n
2− n. wyraz an−1(to małe jeden przy n)
tego ciagu ma postac;
2n
2+3n+1 b 2n
+3n+3 c. 2n
2−n+1 d. 2n
2−n+3
6 mar 23:40
bibi: skąd klikasz?
6 mar 23:44
agata: z domu

nie żarcik z mazowieckiego
6 mar 23:45
bibi: an−1=2(n−1)2−n=2(n2+2n+1)−(n+1)=2n2+4n+2−n−1=2n2+3n+1
czyli odp a.
6 mar 23:47
t: a dziekuje

a Ty skad klikasz?
6 mar 23:48
bibi: ja też z mazowsza
6 mar 23:49
t: oo nio fajnie

dziki jeszcze raz
6 mar 23:50
bibi: nie ma za co
tam jeszcze wkradł się chochlik, tzn:
an−1=2(n−1)2−(n−1)=2(n2+2n+1)−(n+1)=2n2+4n+2−n−1=2n2+3n+1
6 mar 23:54
agata: dzieki juz poprawiłam
6 mar 23:56
agata: dzieki juz poprawilam
6 mar 23:56
bibi: oki, to uciekam
6 mar 23:57
agata: papa do jutra
6 mar 23:59
bibi: pisz jak coś na maila
7 mar 00:00
agata: to podaj mi go bo go nie mam
7 mar 00:01
bibi: bibi111@o2.pl
a Twój jaki jeśli coś?− jak masz na imię?
7 mar 00:02
bibi: znów chochlik−musi być bibi później podkreślnik i trzy jedynki, później małpa o2.pl
7 mar 00:03
agata: takie jak imie; agatka199@amorki.pl
7 mar 00:05
bibi: jak jeszcze siedzisz, to wyślij sprawdzającego maila
7 mar 00:06
agata: juz sprawdz czy doszło
7 mar 00:07