pytanie o część wspólną
michał: P(A ∩ B') = A/B
ktoś jest to w stanie wytłumaczyć?
Bo jestem w trakcie pewnego zadania i nie mam pojęcia skąd takie coś.
5 sie 23:41
all:
popraw zapis
5 sie 23:51
michał: A ∩ B' = A/B
5 sie 23:54
all:
jeszcze źle, popraw zapis
6 sie 00:03
all:
6 sie 00:22
all:
A \ B to nie A | B i nie A / B, tu powinno być A \ B
6 sie 00:23
6 sie 00:37
michał: nie chodzi o jakies dzielenie tylko czesc wspolna
6 sie 00:38
chichi:
" ′ A ∩ B = A ∖ B" a co to oznacza?
6 sie 00:57
michał:
A ∩ B' = A ∖ B
6 sie 01:03
chichi:
do osoby, która prosi o poprawienie zapisu w sensie zwrotu tej kreski... Sam zapis "P(A ∩ B') =
A/B" nie ma w ogóle sensu, jak można wartość liczbową przyrównywać do zbioru
6 sie 02:21