matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
równanie
waw:
Rozwiąż równanie 4
x
+3
x
=12. Jest na to jakiś prosty sposób?
2 sie 13:11
wredulus_pospolitus:
x należy do
2 sie 13:13
waw:
do R
2 sie 13:17
vav:
Graficznie 4
x
= −3
x
+12
g(x)
=4
x
,
h(x)
= −3
x
+12 x∊(1,2) x≈1,4
2 sie 14:28