matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
objętość
PanToFelek?:
W czworościanie SABC o podstawie ABC , SBC ⊥ ABC . Wszystkie trzy kąty w punkcie S to 60
o
i SB = SC = 1. Oblicz jego objętość
23 lip 20:37
kerajs:
3
|AS|=
2
√
7
|AB|=|AC|=
2
√
2
V=
8
24 lip 07:32