równanie matematyczne A+B+C=__+C. Jak rozwiązać?
hutsalo: mam pewien problem z pewnym prostym równaniem matematycznym. jak bym nie rozwiązał to wynik
jest zły. Równanie jest takie:
3+4+5=__+5. Jak mogę rozwiązać to równanie. Od czasu do czasu przypominam sobie rzeczy z
podstawówki, i z niektórymi mam kłopot.
23 lip 13:36
I'm back:
3+4+5 = cos + 5
12 = cos + 5
12 − 5 = cos
7 = cos
23 lip 13:42
hutsalo: czyli wynikiem jest 7? dzięki za pomoc
23 lip 16:32
kolezko: A mozna zamiast cosinusa wziąć np sinus? Albo jakoś z delty

?
23 lip 17:14
Adamm:
3+4+5 = x+5
3+4 = x
7 = x
28 lip 21:04
Adamm: Bez zbędnego dodawania
28 lip 21:05
cul: δδΔβ
14 lis 23:36