matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Uzasadnij zbieżność lub rożbieżność szeregu
Chrystian:
+00 Suma {3n
3
+ n} /{5n
7
− n} = n
3
przed nawias = 3/oo czyli rozbieżny n=2
10 lip 13:27
Chrystian:
zbieżny* sorry
10 lip 13:29