Zadanie z pochodnych
Krzysio: Pochodne.
Y= sinx "kreska ułamkowa" √x + lnx
6 mar 21:21
kaś: | | | | 1 | | 1 | | cosx(√x+lnx)−sinx( |
| + |
| | | | 2√x | | x | |
| |
y'= |
| |
| | (√x+lnx)2 | |
6 mar 21:47
Gabi: a nie jest to funkcja złożona ?
6 mar 21:49
kaś: pochodną policzyłam z funkcji takiej
6 mar 21:52
bibi: nie jest to funkcja złożona − liczymy ją z wzoru na pochodną ilorazu
6 mar 21:59
Gabi: rozumiem ale czemu został tu użyty wzór taki jak ty zrobiłas a nie wzór np taki, [f(y)]` =
f`razy y` ?
6 mar 22:01