Sprawdź z definicji różnowartościowość funkcji:
Chrystian: Nie wiem czy dobrze myślę
2lnx1 + 3
f(x1)=f(x2)
2lnx1 + 3 = 2lnx2 + 3
2lnx1 + 3 − 2lnx2 + 3 = 0 <=> 2ln x1x2 = 0
x1x2 = 1 / * x2
x1 = x2
28 cze 03:05
I'm back:
Okey... A teraz napisz DEFINICJE roznowartosciowosci funkcji f(x)
28 cze 09:44
ite: jakie okey skoro się zaczyna dowodzenie od tezy, gubi nawiasy i dzieli bez założeń 👀
28 cze 10:05
I'm back:
Ite − Okey było ironiczne
28 cze 10:12
ite: może to przez upał
28 cze 11:11
chichi:
"Okey... A teraz napisz DEFINICJE roznowartosciowosci funkcji f(x)" − co Ci nie gra?

Poza niechlujnym opisaniem, ten dowód jest poprawny.
28 cze 14:57
chichi:
I jakiej funkcji f(x)?
28 cze 14:57
ite:
Trzeba się domyślać jakiej funkcji dowód dotyczy, co jest założeniem, na jakim zbiorze jest
określona funkcja.
Dlaczego nie napisać przejrzyście? Jak ćwiczyć to od razu właściwy zapis.
28 cze 15:10