matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
ela :
usun niewymienosc z mianownika : dzieki bardzo za odpowiedz
c) 1 −−−−−−− =
√
7
+
√
6
d) −14 −−−−−−−−− = 2
√
3
+2
6 mar 21:13
kaś:
1
√
7
−
√
6
√
7
−
√
6
*
=
=
√
7
−
√
6
√
7
+
√
6
√
7
−
√
6
1
−14
2
√
3
−2
−14(2
√
3
−2)
−14(2
√
3
−2)
*
=
=
2
√
3
+2
2
√
3
−2
12−4
8
6 mar 22:26