matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sd
sescolotek:
ile to jest7plsu 6sesc
6 mar 20:43
sescolotek:
wybaczcie to mój młodszy brat
niech ktos pomoze usunąć mi niewymierności 7 10 __ ___
√
2
b)
√
5
−3
6 mar 20:45
Godzio:
7
√
2
7
√
2
*
=
√
2
√
2
2
10
√
5
+3
10
√
5
+ 30
*
=
= 5
√
5
+ 15
√
5
−3
√
5
+3
5−3
6 mar 20:46
sescolotek:
a czemu tak właśnie ?
6 mar 20:50
Godzio:
bo tak się usuwa niewymierność
https://matematykaszkolna.pl/strona/1635.html
6 mar 20:51