1 − i | ||
Oblicz wartość wyrażenia ( | )8 i zapisz wynik w postaci a + bi, gdzie a,b ∊ ℛ | |
√3 + i |
1−i | (√3−i)(1−i) | |||
( | )8=( | )8= | ||
√3+i | (√3−i)(√3+i) |
(√3−i)(1−i) | (√3−i)(1−i) | |||
=( | )8=( | )8= | ||
3−i2 | 4 |
(√3−i)8(1−i)8 | ||
= | =2−16[(√3−i)2*(1−i)2]4= | |
48 |
π | π | |||
Licznik √2(cos(− | )+isin(− | )) | ||
4 | 4 |
π | π | |||
Mianownik 2(cos( | )+isin( | )) | ||
6 | 6 |
√2 | π | π | π | π | ||||||
Iloraz | (cos(− | − | )+isin(− | − | )) | |||||
2 | 4 | 6 | 4 | 6 |
√2 | 5π | 5π | ||||
(cos(− | )+isin(− | )) | ||||
2 | 12 | 12 |
16 | 10π | 10π | ||||
(cos(− | )+isin(− | )) | ||||
256 | 3 | 3 |
1 | 10π | 10π | ||||
(cos( | ) − isin( | )) | ||||
16 | 3 | 3 |
1 | 2π | 2π | ||||
(cos(2π− | )−isin(2π− | )) | ||||
16 | 3 | 3 |
1 | 2π | 2π | ||||
(cos(− | )−isin(− | )) | ||||
16 | 3 | 3 |
1 | 2π | 2π | ||||
(cos( | )+isin( | )) | ||||
16 | 3 | 3 |
1 | 1 | √3 | ||||
(− | +i | ) | ||||
16 | 2 | 2 |
1 | ||
(−1+i√3) | ||
32 |
1 | √3 | |||
− | +i | |||
32 | 32 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |